Botó Contacta amb Badaweb

Albiol declara davant la jutgessa

Publicada: 08.09.2011Secció: Política

Xavier Garcia Albiol ha destacat que continuarà defensant els veïns que pateixen problemes d'inseguretat i incivisme als seus barris. Així ho ha manifestat l'alcalde de Badalona a la sortida del jutjat d'instrucció número 2 on ha prestat declaració. Albiol ha donat explicacions sobre l'acusació de promoció de l'odi racial arran de la distribució de pamflets del Partit Popular on es podia llegir textualment “no volem romanesos”. Garcia Albiol i Alicia Sánchez Camacho, presidenta del PP a Catalunya, han parlat de denúncia política i d'assetjament contra el grup municipal popular. A les onze del matí, alguns regidors del Partit Popular han començat a arribar a la porta dels jutjats de la ciutat per donar suport a l'alcalde. Poc després han arribat Xavier Garcia Albiol i la Presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho. A la sortida, gairebé dues hores més tard, Albiol ha destacat que es tracta d'una denúncia exclusivament política, amb l'objectiu perjudicar al Partit Popular abans de les passades eleccions autonòmiques i municipals. L'alcalde de Badalona ha declarat que aquesta denúncia és injusta, ja que segons ell, s'intenta silenciar la veu de veïns de determinats barris que ho passen malament. Després d'acompanyar a Albiol a l'interior del jutjat, Sánchez Camacho ha hagut de marxar cap a Madrid per participar en la votació de la reforma constitucional, aquesta tarda en el Senat. Camacho ha declarat que el Partit Popular de Catalunya i Xavier Garcia Albiol pateixen un assetjament i ha afegit que continuarà defensant una política d'immigració legal i ordenada. La jutgessa haurà de decidir a partir d'aquesta declaració si se celebra judici o no.

D'altra banda, SOS Racisme assegura que l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha reconegut davant la jutgessa que s'havia excedit en les seves declaracions sobre immigració i inseguretat. Des del Partit Popular es neguen a parlar sobre la declaració de l'alcalde als jutjats de Badalona i no confirmen ni desmenteixen la informació. Jose Peñín, membre de SOS Racisme, creu que res justifica el discurs d'Albiol sobre els gitanos romanesos. Sobre l'acusació d'atac polític que ha fet l'alcalde de Badalona després de declarar, SOS Racisme recorda que és una entitat sense ànim de lucre i sense ideologia política. Aquesta associació confia que la jutgessa tiri endavant amb el judici per sentar un precedent jurídic que eviti més declaracions contra la immigració. Recordem que SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya són les entitats que van querellar-se contra Albiol per considerar que el seu discurs incitava a l'odi racial.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat