Botó Contacta amb Badaweb

El PP ha guanyat les eleccions 2011 a Badalona

Publicada: 23.05.2011Secció: Política

El Partit Popular ha guanyat les novenes eleccions municipals de la democràcia a Badalona. El PP de García Albiol ha obtingut 11 regidors i el PSC ha passat a ser la segona força per primera vegada des de l'any 1983 mantenint el mateix nombre de regidors que fa 4 anys, 9. Convergència i Unió es consolida com a tercera força perdent 1 dels 5 regidors que tenia, Iniciativa Verds Esquerra Unida en perd 2 i es queda en 3 i, finalment, la coalició encapçalada per Esquerra Republicana es queda sense representació al consistori perdent l'únic regidor que tenia.



Una altra dada rellevant és una bona notícia per la democràcia: la participació ha pujat en aquestes eleccions 6 punts percentuals passant del 46% d'ara fa 4 anys al 52%.



Amb els resultats a la mà i, un cop els ciutadans de Badalona han dit la seva, això dóna peu a una setmana de reunions entre els diversos grups municipals per disputar-se l'alcaldia de Badalona. L'escenari és obert però alhora limitat: el Partit Popular no ha aconseguit els 14 regidors que necessita per la majoria absoluta però l'actual fórmula de govern tampoc sumaria la majoria absoluta. PSC i Convergència i Unió necessitarien fer un pacte a 3 amb Iniciativa Verds per sumar més de 14 regidors i desbanbar el PP.



De moment, PSC assegura obertament que aposta per aquesta via de pacte, Iniciativa Esquerra Unida ha manifestat que contempla aquesta possibilitat i Convergència i Unió es limita a dir que farà el que va prometre a les eleccions: no pactar amb el Partit Popular.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat