Botó Contacta amb Badaweb

Un Saló del Còmic molt badaloní

Publicada: 15.04.2011Secció: Cultura

S'ha inaugurat la vint-i-novena edició del Saló del Còmic de Barcelona i Badalona està molt present. D'una banda, autors de la nostra ciutat com Rubén Pellejero i Enric Rebollo tindran un paper important durant els dies del Saló. De l'altra, el futur Museu del Còmic i la Il·lustració compta amb un stand on es pot veure com era i com quedarà l'edifici ubicat a Badalona. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha assegurat, durant la inauguració del Saló del Còmic, que la vinculació de la ciutat amb el món de la vinyeta continuarà creixent any rere any. Segons Serra, el projecte del Museu del Còmic, a més, potenciarà Badalona fora de les seves fronteres.

La presència badalonina en aquesta edició del Saló es completa amb els autors. D'una banda, el dibuixant badaloní Rubén Pellejero compta amb una exposició dedicada a la seva carrera artística. Per altra el també badaloní Enric Rebollo participa dissabte en una taula rodona anomenada el Fenomeno Zombi. Tots dos, a més, estaran signant els seus darrers treballs divendres i dissabte.



El Saló Internacional del Còmic de Barcelona oferirà aquesta tarda una presentació del projecte del futur museu del còmic i la il·lustració. El director del Saló, Carles Santamaria, i l'arquitecte Miquel Espinet seran els encarregats de donar tots els detalls sobre aquest nou equipament. Recordem que fa uns dies, i després d'una reunió amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santamaria anunciava que confia que el Museu del Còmic veurà la llum l'any 2014, i no el 2013 com estava previst. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha explicat que ja s'ha finalitzat la primera fase d'obres del Museu i queda una segona, de la qual ja hi ha un projecte arquitectònic. Serra ha assegurat que ja no queda molt per fer i que la data del 2014 és molt més real. Un dels detalls que encara queda per definir és el nom d'aquest nou equipament amb que comptarà Badalona. A l'estand del Museu del Còmic que hi ha al Saló es pot veure en diferents imatges virtuals les sigles CACI, Centre de les Arts del Còmic i la Il·lustració, en comptes de MUCI. Aquesta va ser una proposta que es va fer des de la Plataforma Pro Museu del Còmic i la Il·lustració i que, segons sembla, podria acabar sent una realitat. Escoltem Mateu Chalmeta, regidor de cultura i patrimoni cultural. A banda del nom de CACI, la plataforma Pro Museu del Còmic també proposava que la plaça que hi ha davant l'equipament porti el nom del dibuixant Enric Sió. L'alcalde ha confirmat que així serà tot i que ho haurà d'aprovar la comissió de nomenclàtor. Recordem que la presentació del projecte del futur museu del còmic i la il·lustració serà avui a les 4 de la tarda, a la Sala de Conferències. El Saló del Còmic es celebra al Palau 8 de la Fira de Barcelona.







publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat