Botó Contacta amb Badaweb

Èxit de públic a la nova exposició sobre Pompeu Fabra

Publicada: 21.09.2010Secció: Cultura

L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom" vol recordar la personalitat d'una figura clau per al país, que va viure a Badalona en la seva època de màxima productivitat com a filòleg. Prop de 200 persones s'han acostat aquest dilluns a l'Espai Betúlia per conèixer una mica millor Fabra i la seva vinculació amb la nostra ciutat. Es tracta d'una mostra suggerent que vol fer veure d'una forma pedagògica la tasca de Pompeu Fabra. L'exposició és la segona mostra de producció pròpia que realitza l'espai Betúlia des de la seva inauguració fa tres anys. Fabra va deixar una petjada important en els més de 25 anys que va viure a Badalona. La mostra esdevé una excusa per retre homenatge a aquest personatge i mantenir viva la seva memòria. El 1934, poc abans de marxar-ne cap a l'exili, Fabra va ser nomenat fill adoptiu de la nostra ciutat. Un Institut, un carrer, la recent inaugurada estació de metro i la plaça de l'illa central també porten el nom de Pompeu Fabra. Properament es procedirà a la col·locació d'una placa commemorativa a la darrera casa on va viure el filòleg, al carrer de la Mercè número 34. Escoltem Jordi Serra, alcalde de Badalona. D'entre les propostes que es van presentar per a optar a la capitalitat de la cultura catalana per al 2010 destacava, en l'eix de literatura i el pensament, aquesta exposició dedicada al filòleg i fill adoptiu de Badalona, Pompeu Fabra. L'exposició a més de reflectir la vivència humana també pretén acostar-se al vessant científic de Fabra i a la seva tasca per aconseguir fer del català una llengua útil en qualsevol dels registres habituals. L'exposició comptarà amb una seguit d'activitats complementàries a l'Espai

Betúlia. El proper dimarts 28 de setembre es farà una visita guiada per la mostra a càrrec de la comissària Ester Franquesa. Dimarts 5 d'octubre l'escriptor i filòleg Màrius Serra oferirà una xerrada sota el títol “Abracafabra (La química dels mots)”. I finalment es realitzarà “l'Itinerari Pompeu Fabra a Badalona” a càrrec de l'escriptor Joan Soler i Amigó i la Coloma Lleal els dies 13 d'octubre a la tarda i 13 de novembre al matí. Per aquesta darrera activitat cal inscripció prèvia a l'Espai Betúlia. L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom" es podrà visitar fins el 20 de novembre.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat