Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Cultura
        • El Museu del Còmic i la Il·lustració que s'obrirà a Badalona preveu una assistència anual de 180.000 persones

El Museu del Còmic i la Il·lustració que s'obrirà a Badalona preveu una assistència anual de 180.000 persones

Publicada: 21.05.2010Secció: Cultura

El director del Saló del Còmic de Barcelona i un dels responsables del Museu del Còmic i la Il·lustració, Carles Santamaria, ha explicat que la retallada del govern central no afectarà al termini d'obres i que el nou equipament serà una realitat al 2013. Ho ha dit a la seu d'Òmnium Cultural en el marc dels diàlegs que promou aquesta entitat.

Durant el primer trimestre del 2011 s'acabaran les obres de rehabilitació de la CACI. Després vindrà el procés de museïtzació que durarà uns dos anys. És a dir que, malgrat que les primeres previsions apuntaven a l'any 2012, el nou equipament obrirà les seves portes al 2013. Tot i així, un dels responsables d'aquest museu, Carles Santamaria, ha explicat en una visita a Badalona que ja s'està treballant per crear complicitats amb diversos agents. Per exemple, la idea és que en els locals comercials de la façana marítima, s'instal·lin dissenyadors, editors i gent vinculada al món del còmic. Segons Santamaria, aquest ha de ser el primer museu del món en el seu àmbit.

També s'està treballant perquè sigui un museu interactiu que jugui amb les noves tecnologies. En aquest sentit, ja s'està elaborant una plana web. Santamaria ha explicat que s'hauran d'aconseguir fonts documentals provinents de la biblioteca nacional, dels propis autors, de col·leccionistes privats i d'algunes editorials. De moment, s'està a l'espera que es creï un consorci entre Ajuntament i Generalitat, però ja se sap que el futur Museu tindrà un pressupost anual de 3 milions d'euros per treballar en la preservació, la difusió i la divulgació del còmic.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat