Botó Contacta amb Badaweb

Les Festes de Maig d'enguany donaran protagonisme a la cultura tradicional catalana

Publicada: 23.04.2010Secció: Cultura

Les Festes de Maig d'aquest any en què Badalona és Capital de la Cultura Catalana donaran protagonisme a la cultura tradicional catalana. En aquest sentit, l'Ajuntament de Badalona ha explicat algunes de les novetats, com per exemple, una trobada nacional de trabucaires o un piromusical basat en cançons en català. Per altra banda, el mocador d'enguany és de color blau i el cartell de festes, dissenyat per Sergi Bastida, consisteix en un micaco que projecta una ombra en forma de dimoni.

Tot i que ja sonava el seu nom fa uns dies, durant la roda de premsa al nou Teatre Principal, s'ha donat a conèixer que el periodista i director adjunt de la Vanguardia, Enric Juliana, serà el pregoner de les Festes de Maig. Tot i així, el que marca enguany les festes és la Capital de la Cultura Catalana. En aquesta línia, a banda de la trobada nacional de trabucaires, s'ha previst reunir unes 4.000 puntaires a la Rambla i una trobada dels gegants de tot el territori català. També d'editarà una llibre d'història de les entitats de cultura tradicional de la ciutat acompanyat d'una capsa de 13 figures de ceràmiques del vestuari de les colles. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Badalona, Mateu Chalmeta, ha avançat a la roda de premsa que enguany es provarà un protocol de les Festes de Maig que estaria llest del tot de cara a l'any vinent. Aquest procotocol és un document que ha d'explicar en què consisteixen les Festes de Maig i com es pot potenciar la participació.

Com ja s'havia avançat, com a novetats també hi haurà una exposició sobre la primera guerra mundial de l'il·lustrador Jaques Tardi i l'acte central de la Capital de la Cultura Catalana serà l'specullum, en què hi participaran més de 100 persones. Serà el 7 de maig. Pel que fa a la música, al Turó d'en Caritg hi actuarà Love of Lesbian i Sidonie el proper 8 de maig i Peret i Els Pets, el 10 de maig. Com ja es va fer l'any passat, Ca l'Arnús també serà l'escenari de concerts, en aquest cas de Quimi Portet, Roger Mas i Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. A la plaça Font i Cussó, en un format més petit, hi seran El Petit de Ca Eril, Els Amics de les Arts i Anna Roig. I justament la música d'artistes com Serrat, Manel o el Gato Pérez protagonitzaran el piromusical d'enguany, que farà un repàs de la història de la música en català.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat