Botó Contacta amb Badaweb

Es torna a reeditar el llibre 'Betúlia' de Maria Aurèlia Capmany

Publicada: 21.04.2010Secció: Cultura

Per primer cop en 50 anys, s'ha tornat a reeditar el llibre Betúlia de Maria Aurèlia Capmany. Aquest és considerat un dels actes més importants de la Capital de la Cultura Catalana que se celebra enguany a la ciutat. Aquest dimarts s'ha presentat la novel·la a l'Espai Betúlia de la mà de l'editor Andreu Mas, el biògraf de Capmany, Agustí Pons, i el regidor de Cultura Mateu Chalmeta.

El llibre Betúlia, publicat per primera vegada l'any 1956, s'ha tornat a reeditar mig segle després gràcies a l'editorial Nautilus. A més a més, a partir d'aquest Sant Jordi, l'obra es podrà descarregar des de internet a la meitat del preu que tindrà a les llibreries.

Maria Aurèlia Capmany va exercir de professora de l'institut Albèniz entre 1944 i 1956. Del seu pas per Badalona va néixer la novel·la Betúlia on reflecteix la situació de la ciutat després de la postguerra. Capmany també va ser una activista cultural que va deixar empremta en els seus alumnes.

Aquesta nova edició de la novel·la compta amb un estudi d'Isabel Granya, directora de l'Espai Betúlia, en què, entre d'altres coses, explica que el nom de l'obra no és cap derivació de la romana Baetulo. En realitat, segons Granya, Capmany va adoptar el nom d'una ciutat bíblica, que es diu Betúlia. Al marge d'anècdotes, el regidor de cultura de l'Ajuntament, Mateu Chalmeta, ha subratllat que la novel·la va suposar l'entrada de Badalona a la literatura catalana i ha recordat que aquesta reedició era un dels desitjos de l'anterior regidor de cultura, Jaume Vives.

Entre els assistents a l'acte de presentació, hi havia alguns dels antics alumnes de Maria Aurèlia Capmany, entre ells, les directores de l'escola Betúlia de Badalona que va adoptar el nom de la cèlebre novel·la.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat