Botó Contacta amb Badaweb

EL Monestir de Sant Jeroni de la Murtra es rehabilita mica en mica

Publicada: 16.02.2010Secció: Cultura

Mica en mica el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, situat a la Vall de Betlem de Canyet, s'està rehabilitant. Els amics del monestir han sufragat la rehabilitació de la primera clau de volta que correspon al tram dels Reis Catòlics i que es troba a la part central de la galeria del ponent. Tota aquesta rehabilitació ha estat possible gràcies a l'entitat Amics del Monestir que confia en poder trobar més suport econòmic per seguir aquesta remodelació.

Durant aquests treballs de rehabilitació s'ha pogut descobrir la policromia original del segle 15, feta de colors vius i dibuixos, sobre la pedra que no tenen res a veure amb les capes de pintura existents, d'un color ocre, que cobrien les parets del monestir.

Precisament l'Associació d'Amics del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra va néixer l'any 1981 amb la finalitat de donar una empenta a la rehabilitació del monestir i espera poder aconseguir prou finançament per remodelar el monestir badaloní. Precisament el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra ha estat votat com el principal tresor del patrimoni cultural-material de la nostra ciutat, coincidint amb la Capital de la Cultura de Badalona.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Badalona va anunciar, coincint amb la proclamació dels Set Tresors de la ciutat, que redactarà durant aquest any un pla director que definirà les principals línies mestres de la rehabilitació de l'edifici. El pla director haurà de determinar en quin estat es troba el monestir i quant podria costar la seva rehabilitació. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Badalona, Mateu Chalmeta, ja ha avançat, però, que serà un procés llarg.

Chalmeta ha assegurat que fer el pla director ja costarà molts diners però que la rehabilitació encara serà molt més costosa. El regidor de cultura ha explicat que caldrà buscar fonts de finançament i que, el fet que el monestir sigui de propietat privada, fa més difícil tot el procés.

El mossèn Jaume Aymar insisteix en què el monestir badaloní necessita una actuació urgent. Els responsables del monestir volen fer una crida a la societat civil perquè ajudi a finançar uns treballs que tenen com a objectiu que el claustre torni a mostrar allò que després de segles ha quedat amagat rere sucessives capes de pintura.

Els treballs de remodelació de la primera clau de volta, que es va inagurar fa dues setmanes, han estat dirigits per la restauradora italiana Marta Rebora amb el vistiplau de l'Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat