Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Cultura
        • Queda oficialment inaugurat l'any en què Badalona serà Capital de la Cultura Catalana

Queda oficialment inaugurat l'any en què Badalona serà Capital de la Cultura Catalana

Publicada: 01.02.2010Secció: Cultura

El Teatre Zorrilla va acollir dissabte un acte institucional que va comptar amb la presència de personalitats de la ciutat i d'altres municipis catalans.

L'acte institucional d'inauguració de Badalona Capital de la Cultura Catalana 2010 va esdevenir un petit tast del que la ciutat oferirà durant aquest any. Amb les projeccions d'uns audiovisuals es van donar a conèixer els quatre eixos entorn els quals giraran les propostes culturals: història i patrimoni; cultura tradicional i popular; arts i creació; i literatura i pensament.

Les actuacions dels badalonins Albert Fibla, Mònica Cano i Cristina Solà van aportar el vessant artístic a la gala inaugural. Una gala que va viure el moment més emotiu amb el record a l'ex regidor de Cultura i principal impulsor de la capitalitat cultural de Badalona, Jaume Vives, a qui es va concedir, com a títol pòstum, la Medalla d'Or de la Capital de la Cultura Catalana.

Badalona tindrà tot un any per assolir els seus objectius. Ho farà per mitjà d'una programació cultural que ja es pot consultar a l'agenda trimestral que l'Ajuntament de Badalona ha editat amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana.

Una agenda que, recordem, donava el tret de sortida amb la cavalcada dels Tres Reis d'Orient que arribaven amb helicòpter a l'Illa Central. I és que són moltes les activitats programades per aquest 2010, les primeres han tingut lloc en aquesta festa inaugural on tres artistes badalonins han amenitzat l'acte amb les seves actuacions.

Música, poesia i dansa en directe han estat protagonistes damunt l'escenari del Teatre Zorrilla. Alguns dels convidats destaquen que Badalona té molt per ensenyar, i que la titularitat de capital cultural és ben merescuda.

El flamenc de la ballarina Mònica Cano, les cançons d'Albert Fibla, una d'elles dedicada a la nostra ciutat, i la lectura de poesies i narracions de diferents escriptors badalonins a través de la veu de Cristina Solà han estat les actuacions que l'escenari del Teatre Zorrilla ha acollit en la sessió inaugural de Badalona 2010, capital de la cultura catalana. La festa però, no acaba aquí i és que el pavelló de la Plana ha acollit centenars de badalonins que han gaudit del concert homenatge de Marc Parrot, qui ha presentat el seu darrer treball i espectacle “50 anys de la nova cançó”.

La música serà protagonista d'aquest 2010, però també ho seran les activitats culturals ja consolidades a la ciutat, com el Festival Internacional de Filmets, els Blues&Ritmes, el Memorial Li-Chang, o les tradicional Festes de Maig amb la cremada del dimoni. Literatura, art, teatre i creació, en definitiva, cultura, és converteix ja en la veritable protagonista del 2010.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat