Botó Contacta amb Badaweb

Badalona pren el relleu de Figueres com a Capital de la Cultura Catalana

Publicada: 21.12.2009Secció: Cultura

Dissabte, l'alcalde del municipi empordanès lliurava el testimoni de la capitalitat cultural a l'alcalde de Badalona, Jordi Serra. Figueres deixava enrere un any essent seu de cultura amb més de 800 activitats celebrades que han comptat amb la participació de més de 200.000 espectadors. Badalona ho té ja tot a punt per convertir-se també en Capital de la Cultura Catalana.

Badalona ha rebut ja el testimoni de Figueres, però no es convertirà oficialment en Capital de la Cultura Catalana fins d'aquí a unes setmanes. Un programa d'activitats elaborat per la Regidoria de Cultura amb el consens i participació dels badalonins que s'inaugurarà el dia 5 de gener amb la cavalcada de reis. Serà aleshores quan es doni el tret de sortida a tot un any d'intensa activitat cultural a la ciutat.

Badalona obrirà les seves portes i ho farà mostrant la seva millor cara amb escenaris remodelats, com és el cas de la Rambla de la ciutat i els Teatres Principal i Blas Infante. Uns escenaris que convidaran els badalonins i també la resta de catalans amb l'objectiu de promocionar el caràcter cultural de la ciutat.

L'entrega del testimoni es va celebrar en el marc de l'acte de cloenda de la capitalitat de Figueres. Una cerimònia que va comptar amb la participació de grups, entitats i artistes figuerencs i que incloia música, circ, dansa, teatre i espectacle al carrer. Aquesta era l'última de les més de 800 activitats que ha dut a terme el municipi empordanès durant la seva capitalitat.

Figueres ha estat la sisena Capital de la Cultura Catalana de la història. Durant tot un any, el municipi empordanès ha mostrat a tot el territori els elements culturals propis de més valor. Ho ha fet per mitjà de més de 800 activitats, amb la participació de més de 200mil espectadors i promocionant dos personatges figuerencs de renom, l'invetor Narcís Monturiol i el músic Pep Ventura. Durant aquest any, Figueres ha potenciat la seva oferta cultural destinada als figuerencs i a la resta de catalans.

La delegació badalonina present a l'acte de cloenda, capitanejada per l'alcalde de la ciutat, Jordi Serra, i el regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, van prendre el consell de l'alcalde figuerenc i també el testimoni de la capitalitat amb uns objectius molt clars.

El primer acte serà el dia 5 de gener amb la cavalcada de reis, la primera de les més de 70 activitats, a més de l'oferta habitual, que Badalona durà a terme en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2010.

Durant tot un any la ciutat tindrà l'oportunitat de donar a descobrir i potenciar els trets culturals de més valor de Badalona.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat