Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Cultura
        • Finalitza la campanya per escollir els millors representants del Patrimoni cultural i material

Finalitza la campanya per escollir els millors representants del Patrimoni cultural i material

Publicada: 03.12.2009Secció: Cultura

Sant Jeroni de la Murtra, la Ciutat Romana de Baetulo, el Patí de Vela, la destil·leria de l'Anís del Mono, La Rambla, el conjunt històric de Dalt la Vila i els Gegants Anastasi i Maria. Aquests són els 7 tresors del Patrimoni Cultural Material de Badalona. La campanya per escollir els millors representats del Patrimoni cultural material de la ciutat ja ha finalitzat i ha estat un èxit de participació. En total han estat 40 les candidatures que han aspirat a convertir-se en un dels 7 tresors Badalona.

Gràcies a aquesta campanya, s'ha generat un cert debat a Badalona entorn aquest patrimoni cultural material de la ciutat.

El tresor més votat ha estat Sant Jeroni de la Murtra amb 2.723 vots, amb una diferencia de gairebé mil vots més que el segon seleccionat. Tot i això, molts dels que han escollit Sant Jeroni han deixat constància de la necessitat d'una reforma a l'antic Monestir. Davant d'aquest fet, el regidor de cultura i patrimoni cultural, Mateu Chalmeta, ha anunciat que durant el 2010 s'el·laborarà un Pla Director de Sant Jeroni de la Murtra. Un primer pas, segons ha dit, per la seva remodelació.

L'elecció dels 7 tresors del patrimoni s'ha dut a terme com a pòrtic de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010. Durant la presentació s'ha donat a conèixer la data de la inauguració, que serà el dia 30 de gener en comptes del 23, com s'havia dit fins ara. Els actes inaugurals també han variat en el seu contingut, tot i que encara no s'ha detallat el que es farà finalment.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat