Botó Contacta amb Badaweb

El 23 de gener s'inauguraran els actes de la Capital de la Cultura Catalana 2010

Publicada: 03.11.2009Secció: Cultura

El 23 de gener s'inauguraran els actes de la Capital de la Cultura Catalana 2010.

Així s'ha fet públic durant un acte aquest dilluns a l'Espai Betúlia en què les diverses comissions de treballs han presentat una proposta de programació per aquest esdeveniment cultural. De moment, el regidor de cultura de l'Ajuntament de Badalona, Mateu Chalmeta, ha avançat que a la inauguració hi haurà un acte institucional i un altre de més popular que comptarà amb la participació de les entitats de la ciutat.

Tot i que la inauguració oficial serà el 23 de gener, el primer acte de la Capital de la Cultura Catalana serà la cavalcada de reis. Si l'any passat el tema central va ser l'astronomia, aquest gener Ses Majestats ens transportaran al món de la cultura en un sentit ampli. De moment, però, encara s'està treballant en aquesta idea.

La Capital de la Cultura Catalana ha de ser l'esdeveniment cultural més important de 2010, però l'objectiu és que tot el que s'organitzi pugui tenir una continuitat en el futur.

I a l'espai betúlia, les comissions de treball han presentat les seves propostes per a la programació de la Capital de la Cultura Catalana que s'organitzaran al voltant de 4 eixos: Història i Patrimoni, Cultura Popular i Tradicional, Arts i Creació ,i Literatura i Pensament.

De tot plegat, pel que fa a Arts i Creació, podem destacar l'encàrrec que s'ha fet al guionista d”El Cor de la Ciutat” Lluís Arcarazo perquè escrigui una obra de teatre que té el títol provisional de “Badalona, vila i ciutat”.

Pel que fa a les arts escèniques també es recuperarà el Premi Ciutat de Badalona de teatre amateur i la dramatitització de la trilogia de Julià de Jòdar, “l'atzar i les ombres”. Pel que fa a la música, entre moltes propostes, destaca que la Banda Simfònica interpretarà temes del cantautor Raimon. Entre les activitats d'arts plàstiques, destaca una lona de 200 metres de llarg en què es representaran 100 moments de la història de la ciutat.

No faltaran els actes de cultura tradiconal i popular com tampoc les exposicions. En aquest sentit, el director del Museu, Joan Mayné, ha explicat que s'organitzaran mostres de Pompeu Fabra i Margarida Xirgu. També es reeditaran les obres dels escriptors Maria Aurèlia Capmany, Joan Argenté i el periodista Jaume Passarell. Mayné també ha avançat que al novembre s'inaugurarà el Decumanus de Baetulo i s'adequarà el poblat ibèric del Turó d'en Boscà. Totes aquestes propostes formen part d'un avantprojecte que haurà d'aprovar la comissió organitzadora. A més a més, s'hauran d'afegir els actes que anulament se celebren a Badalona, com per exemple, les Festes de Maig.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat