Botó Contacta amb Badaweb

Joaquim Nadal visita les obres del Port de Badalona

Publicada: 15.01.2004Secció: Urbanisme

El nou conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha incidit en la importància de la remodelació de la façana marítima i la dignificació del barri del Gorg com obres col.laterals al port. Nadal ha fet aquestes declaracions en la seva primera visita a Badalona, i a la comarca, com a conseller de la Generalitat. Ha passejat pel port de Badalona acompanyat de nombrosos regidors i periodistes. I també de l’alcaldessa, Maite Arqué, qui ha anunciat que les embarcacions amarraran en aigües badalonines abans que acabi l’any.



Joaquim Nadal ha recordat el passat industrial de Badalona que tant ha caracteritzat el front marítim, ara en procés de canvi. Ha incidit en la creació d’un nou centre de la ciutat, al barri del Gorg, connectat al port per mitjà d’un canal. Són obres que modernitzen i dignifiquen la ciutat, segons el conseller, qui ha volgut donar trascendència a aquestes actuacions que van més enllà de la infrastructura portuària.



Aquesta inversió privada radica en l’oferta comercial, de turisme, oci i esport que hi haurà al port i el seu entorn. Una oferta que es concretarà en edificis que es començaran a alçar tan bon punt les embarcacions puguin amarrar. Això serà, segons l’alcaldessa Maite Arqué abans que acabi aquest any.



Una altra de les qüestions col.laterals al port era el soterrament de la via del tren. Respecte d’aquesta qüestió Nadal ha dit que l’ajuntament ha de liderar la iniciativa, en conjunt amb altres ajuntaments del Barcelonès i el Maresme. Ha assegurat que la Generalitat donarà suport a aquests ajuntaments tot i que en el joc està implicat RENFE i, per tant, el govern de l’estat, que va donar a aquesta empresa la concessió de la línia ferroviària.



El port de Badalona juntament amb el de Sant Adrià són dels últims als que va donar llum verda la Generalitat abans d’aplicar una moratòria que impedeix en l’actualitat construir aquestes infrastructures al litoral català. Joaquim Nadal ha insinuat, però, que, davant la demanda, la Generalitat es planteja aixecar la moratòria. No ha concretat quan ni on però si ha incidit que miraran dues vegades de quin tipus de port es tracta i que no es construeixi a qualsevol lloc ni de qualsevol manera.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat