Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • L’Ajuntament de Badalona es posiciona per primer cop oficialment sobre la modificació del projecte de la B-500

L’Ajuntament de Badalona es posiciona per primer cop oficialment sobre la modificació del projecte de la B-500

Publicada: 01.10.2003Secció: Política

Dues mocions de CIU i PSC van obrir el debat entorn un projecte del consistori badaloní que vetllarà per establir un diàleg amb la resta d’administracions afectades i per preservar l’entorn natural de la Conreria.

CIU va veure com la seva moció sobre la millora del projecte de la B-500 era rebutjada davant un text del PSC que va ser recolzat per tots els grups municipals a excepció d’IC-V i la federació nacionalista. El govern badaloní va titllar d’oportunista el text presentat per Falcó, president del grup municipal de CIU, que demanava la creació d’un grup de treball entre els ajuntaments de Badalona i Tiana i el departament de política territorial i obres públiques de la Generalitat. Excloïa així l’ajuntament de Sant Fost, que ja ha manifestat el seu acord amb el projecte actual. Segons la moció nacionalista el govern badaloní no s’ha posicionat sobre el tema fins ara. El portaveu de CIU, Ferran Falcó es va mostrar a favor del projecte per la millora que suposa pels 7 mil badalonins que cada dia s’han de desplaçar fins als polígons industrials del Vallès.

Tot i que el govern municipal és sensible a aquesta situació, la portaveu del PSC, Roser Castillo, va argumentar la necessitat de millorar el projecte, respectant l’entorn natural i obrint un diàleg amb les administracions afectades.

Per la seva banda Munsta Niso d’IC-V EUiA va rebutjar frontalment la construcció del túnel i va defensar el fet d’incloure en el projecte la potenciació del transport públic. En aquest sentit, segons Niso, la moció presentada per CIU, només pensa en el 50% de la població. El 50% que disposa de carnet de conduïr i obvia la resta d’usuaris de la via.



La moció de CIU va despertar tot tipus de reaccions. I és que segons ERC, no es pot oblidar que el projecte actual és una proposta de la Generalitat. Mateu Chalmeta va recriminar a la federació nacionalista haver oblidat com s’ha arribat fins a la situació actual.

Per la seva banda, el PP, que va recolzar la moció del PSC sobre la millora de la B-500, va destacar el fet que el projecte és necessari i que cal una millor comunicació entre comarques.



L’alcaldessa Maite Arqué va tancar el debat. Arqué va criticar el fet que els tècnic del projecte no trepitgessin el terreny abans de redactar la proposta. Aquest fet que ha provocat un impacte ambiental en l’entorn de les obres projectades que inclouen un túnel que, implica un impacte ambiental pels cartoixants i alguns punts naturals de la serralada de marina.

El text aprovat en el ple demana la promoció dels processos de participació adients per arribar a un consens entre administracions, així com l’atenció als elements de caràcter natural i patrimonial i la incorporació del transport públic, entre altres al·legacions.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat