Botó Contacta amb Badaweb

L'església com alloc de campanya electoral

Respondre a aquest tema

Autor Missatge
Joan
11.06.2006 a las 18:08:20
L'església com alloc de campanya electoral

Em dic Joan i visc al barri de Casagemes de Badalona. Crec amb Déu i vaig cada setmana a missa. El passat dissabte, a les 8 de la tarda, vam anar a missa a la nostra parròquia de sempre. Després del sermó de l’Evangeli, el capellà ens va dir alguna cosa així com: “Vull fer un comentari respecte el nou Estatut de Catalunya que es votarà el proper dia 18. Hi ha uns punts en els que tindríeu que pensar abans de votar, com són l’acceptació de l’eutanàsia, l’avortament, el casament entre parelles homosexuals i...(no recordo que més va dir) perquè els que han fet el nou Estatut han pensat més amb la política que amb la religió. A l’hora de votar es pot dir SÍ o NO, però el que jo (el capellà) penso fer és votar en blanc o no votar, que es un altre manera d’opinar ...” No va ser molt extens però sí molt clar. Quan jo, i parlo amb singular, vaig a missa, ho faig per estar més a prop de Déu que el que ho puc estar a casa, a la feina o pel carrer. Tant si es cosa del capellà d’aquesta parròquia, com si la cosa ve de més amunt, no penso que l’església sigui el lloc més adequat per parlar de política. Ja tenim bastant amb la televisió i els carrers on ens bombardegen amb política i propaganda electoral. Voldria poder-li fer unes reflexions a aquest senyor capellà: - Pensaria el mateix de l’eutanàsia si la persona a la que més estima estigués com un vegetal, estirat a un llit i sense esperances de vida? Sense saber si aquella persona interiorment està patint, veient com les altres persones pateixen al seu costat... No és millor donar-li un bon descans? Què pensaria Jesús davant d’aquesta situació? - Pensaria el mateix de l’avortament si la persona a la que més estimes estigués embarassada i sabés que aquest fill, que algun dia arribarà, estarà malalt? o s’ha concebut sense voler-ho (una violació)? o portarà mal viure, tant per ell com per la família a la que arribarà? o per manca de recursos o altres coses? No és preferible un avortament, lògicament al inici de l’embaràs, que saber que aquell infant que naixerà serà un infeliç? Què pensaria Jesús d’això? - Pensaria el mateix del casament entre parelles homosexuals si la persona que més estimes fos homosexual? No tenen dret a ser feliços els homosexuals? No és millor fer-ho legal que no que es faci igualment però de forma il·legal? Hi ha algun lloc a la Bíblia on digui que dos homes o dues dones no es poden estimar? Què pensaria Jesús davant de privar a que dues persones s’estimin, legalment? Lògicament, això es una opinió, la meva opinió, però l’expresso a un lloc, penso, adequat per a fer-ho.

#1
Julià
12.06.2006 a las 10:20:26
L'església com alloc de campanya electoral

Després de llegir el teu missatge no em queda més opció que donar-te el 100% de la raó. L'Esglèsia hauria de fer una profunda reflexió i avançar els 2.000 anys de retràs que porta, doncs el missatge de Crist era clar: estimar a Déu i als teus congèneres: ESTIMAR per sobre de tot. Ajudar a algú a deixar de patir és estimar profundament. Impedir que un nen neixi malament i sense opcions a la vida és estimar encara més. Que dos persones s'estimin i no s'hagin d'amagar per fer-ho és RESPECTE dels demés i això és una forma d'estimar. No permetre l'ús de preservatius i que milers de persones morin a l'any per malalties això no és estimar. Només t'animo a que continuis visquen la religió com ho fas, doncs sota el meu parer tu estàs molt més a prop de Déu que no pas d'altres amb aparença més santificada. Moltes Gràcies per dir el que molts pensem.

#2

Respondre a aquest tema

publicitat

Marcar com a ofensiu

Badaweb.com no es responsabilitza de les opinions aquí expressades. No s'admeten insults ni faltes de respecte. No està permès enviar comentaris contraris a les lleis espanyoles. No admesos continguts publicitaris. Badaweb.com es reserva el dret d'eliminar comentaris que no compleixin les normes bàsiques de participació. Pot reportar comentaris que no facin compliment d'algun d'aquests punts utilitzant l'opció Marcar com ofensiu.

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat