Botó Contacta amb Badaweb

Eleccions Europees: Candidatura unitària de l'Esqu

Respondre a aquest tema

Autor Missatge
oriol [cortsenc]
30.04.2004 a las 19:38:44
Eleccions Europees: Candidatura unitària de l'Esqu

DONA EL TEU SUPORT A LA WEB NACIONAL (http://www.llibertat.com/cup) La CUP presenta el No a la Constitució Europea Jesús Artiola i Xavier Oca seran al capdavant de la llista de la CUP a les eleccions europees del 13 de juny que es presentarà amb el lema “Sí als Països Catalans. No a la Constitució europea”.Dimarts 27 d’abril de 2004, a la sala d’actes del CIEMEN, la Candidatura d’Unitat Popular, ha exposat els acords presos a la darrera Assemblea Nacional Extraordinària, celebrada el passat 24 d’abril a València, sobre les línies programàtiques i la llista electoral amb la qual es presentarà a les eleccions europees del 13 de juny. La llista serà encapçalada per Jesús Artiola, militant independentista de Breda, membre del col·lectiu Terra i Llibertat i impulsor de la denúncia col·lectiva contra el Rei d’Espanya per les declaracions en què negava la imposició del castellà. Artiola ha explicat que la CUP no ha fet un programa per legislar sinó per obrir un debat ciutadà que destapi els dèficits democràtics de l’actual configuració de la Unió Europea i situï els Països Catalans en un nou espai euromediterrani de pau i solidaritat en el qual es garanteixin els drets socials i l’autodeterminació dels pobles. Xavier Oca, membre de la CUP de Sabadell, que serà el número dos de la llista, ha posat l’èmfasi en les traves burocràtiques imposades per l’Estat espanyol. Arran de la reforma de la llei electoral de novembre de 2003, qualsevol formació política necessita l’aval de 50 càrrecs electes per poder presentar-se a les eleccions europees, amb la qual cosa l’actual sistema democràtic ha esdevingut un terreny acotat i de difícil accés per a la ciutadania i per a les noves propostes polítiques de transformació social. Anna Dolors Rodríguez, de la CUP de Martorell, un nucli de recent creació, ha destacat l’empenta i la il·lusió que ha despertat en el si de l’esquerra independentista catalana la possibilitat d’unir esforços per eixamplar el projecte de la unitat popular a més pobles i ciutats dels Països Catalans. Xavier Manuel Altés, regidor per Independents de Masquefa i adherit a l’AMEI-CUP, ha mostrat el seu optimisme per l’embranzida de les CUP de les quals n’ha destacat, com a tret distintiu, l’horitzontalitat, fet que les diferencia de la lògica verticalista, predominant en els grans partits i que tot sovint serveix per imposar decisions en contra del parer de les bases. Finalment, Juli Cuéllar, de la CUP de Mataró, ha anunciat que a la llista hi seran presents regidores i membres de tots els nuclis, els músics Carles Belda i Francesc Ribera “Titot”, l’escriptor Julià de Jòdar, sindicalistes com Roser Palol i destacats militants de l’esquerra independentista com ara Jordi Puig. Alhora ha anunciat la constitució de nuclis de suport a la campanya de la CUP a les europees a Lleida, Castelló de la Plana, València, Alacant, Figueres i Berga. Àrea de comunicació CUP premsacup@yahoo.ca Tel. 676 807 805 Barcelona (Països Catalans), 27 d’abril de 2004

#1

Respondre a aquest tema

publicitat

Marcar com a ofensiu

Badaweb.com no es responsabilitza de les opinions aquí expressades. No s'admeten insults ni faltes de respecte. No està permès enviar comentaris contraris a les lleis espanyoles. No admesos continguts publicitaris. Badaweb.com es reserva el dret d'eliminar comentaris que no compleixin les normes bàsiques de participació. Pot reportar comentaris que no facin compliment d'algun d'aquests punts utilitzant l'opció Marcar com ofensiu.

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat