Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Societat
        • L’Àrea Metropolitana i l’Ajuntament signen un conveni per iniciar una prova pilot a la pedrera de la Vallensana

L’Àrea Metropolitana i l’Ajuntament signen un conveni per iniciar una prova pilot a la pedrera de la Vallensana

Publicada: 03.06.2005Secció: Societat

Es tracta d’un projecte per regenerar la zona amb l’abocament de residus vegetals i runa.

Durant la signatura del conveni el conseller de medi ambient, Salvador Milà, ha negat que aquesta prova pilot tingui cap similitud amb l’antic abocador del Garraf.

La prova pilot suposa col·locar 86mil de paquets de runa, per tapar el forat que les extraccions de pedra han fet a la muntanya i suposa, segons Maite Arque, un pas més en la recuperació de la Vallensana.

El projecte planteja la possibilitat de recuperar l’entorn natural com s’ha fet a d’altres països europeus amb residus prèviament seleccionats i tractats.

El conveni inclou l’adquisició per part de l’Ajuntament de Badalona de dues muntanyes del terme municipal Montcada i Reixach on es preveu plantar vinya. Un conreu que actuaria també de tallafocs.

Les quantitats que rebi l’Ajuntament de l’Entitat Metropolitana i de la Gestora Metropolitana de Runes es destinaran a actuacions de millora mediambiental a la ciutat. Concretament a la Serralada de Marina i puntualment a la façana litoral. A més l’Ajuntament podrà sol·licitar a la Gestora de Runes que netegi l’aigua del litoral mitjançant la utilització de vaixells de recollida de residus sòlids flotants durant l’estiu.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat